Definitief ontharen

De Flash Diode Laser werkt in combinatie met laser en radiofrequentie. Het licht (de laser) doet het voorwerk en verwarmt het haarzakje voor. Dit gebeurt met een lage energiewaarde waardoor er geen pigmentverschuivingen kunnen optreden. De radiofrequentie richt zich uitsluitend op het voorverwarmde haarzakje. Radiofrequentie werkt op warmte en niet op pigment uit de haren, waardoor ook lichtere haren behandeld kunnen worden.
In principe kan over het hele lichaam alles worden onthaard. Het is niet mogelijk om dichtbij de ogen te behandelen omdat hierdoor de ogen kunnen worden beschadigd.
Voor een succesvol eindresultaat zijn altijd meerdere behandelingen nodig. Dit komt door de verschillende haargroeifasen welke iedere haar afzonderlijk doormaakt. De haargroei is bij iedereen verschillend en is afhankelijk van leeftijd, gewicht, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Ondanks deze verschillen doorloopt iedere haar drie haargroeifasen: De groeifase, overgangsfase en de rustfase. Het is belangrijk om te weten dat geen enkel IPL of Laser systeem een behandelgebied 100% haarvrij kan krijgen. Dit komt omdat sommige slapende haarzakjes (rustfase) aangezet kunnen worden tot het produceren van een nieuwe haar.
Tijdens de behandeling wordt eerst het te ontharen gebied gedesinfecteerd met alcohol. Waarna er een koude gel op de huid wordt aangebracht. Deze koude gel dient als geleider voor de behandelkop van het apparaat en dient tegelijkertijd als koelmiddel voor de huid vanwege de laser. Daarna krijg je een speciale bril op die ter bescherming van de ogen dient. Vervolgens starten we met de behandeling. Als de behandeling klaar is wordt de gel verwijderd en wordt de huid schoon en droog gemaakt.
Ieder te behandelen gebied heeft een andere grootte. Een indicatie van de prijzen tref je aan op de prijslijst.
Tijdens een eerste gesprek, de intake, ontvang je informatie over de techniek van het apparaat, de mogelijkheden voor het te behandelen gebied, een proefbehandeling en bespreken we wat de kosten zullen zijn.