Contra Indicaties

Redenen om niet te behandelen of om eerst te overleggen

Bij roodheid door zonnebaden kan niet behandeld worden. Je dient 3 tot 21 dagen voor de behandeling niet te zonnebaden.
Bij infectie van de te behandelen huid en bij alle open huid aandoeningen zoals actieve acné, eczeem, psoriasis, infecties, ontstekingen of een huid die hiervan herstellende is, kan niet behandeld worden.
Als in de laatste drie maanden voor de behandeling cosmetica is gebruikt voor huidverbetering (bijvoorbeeld microdermabrasie, fruitzuurpeeling, chemische peeling) kan er niet behandeld worden.
Bij huidkanker op de te behandelen huid is het niet mogelijk om te behandelen. Bij een huid die medisch overgevoelig is en zeer makkelijk een litteken ontwikkeld is in overleg behandelen mogelijk.
Epilepsie, hartaandoeningen/pacemaker, diabetici, bloedstollingsziekte, allergie voor licht of medicijnen ter behandeling van allergie bij licht (tijdens PUVA lichttherapie behandelingen) in overleg.
De behandeling is niet schadelijk tijdens de zwangerschap voor jou en je ongeboren kind. Echter veranderd de haargroeicyclus vanwege de zwangerschap, waardoor resultaat niet altijd gegarandeerd is.
Op oogleden behandelen kan oogletsel veroorzaken en is daardoor niet te behandelen.
Binnen 4 weken na gebruik van hormoonmedicatie of hormoonzalf kan geen behandeling plaatsvinden.
Bij gebruik van stollingsmiddelen, steroïden of vitamine A zuur, eerst overleggen met de behandeld arts of behandelen mogelijk is.