Meest gestelde vragen

Tanden bleken met Xtreme Smile is geheel veilig voor je gebit. Je glazuur wordt niet aangetast en je krijgt geen gevoelige tanden en/of tandvlees. De gebruikte producten voldoen aan de Cosmeticaverordening (wetgeving omtrent cosmetica). Dat wil zeggen dat de producten van Xtreme Smile volledig veilig in gebruik zijn en geen schade kunnen aanbrengen. Zelfs niet wanneer je het doorslikt.
Iedereen met een gezond gebit komt in aanmerking om een bleek behandeling te ondergaan, zelfs als er door de jaren heen veel aanslag aan de tanden is gehecht. De opgevulde stukjes tand (composiet), grijze/geel/blauwe (dode) tanden, witte vullingen, kronen en facings bleken nagenoeg niet mee. Echter kunnen deze en andere oneffenheden zoals (witte) vlekjes in de tanden na de behandeling meer opvallen. Na 5 tot 7 dagen egaliseert de kleur van de tanden zich weer, waardoor het minder zichtbaar is. LET WEL: Xtreme Smile maakt de tanden alleen witter, wij dragen dan ook geen verantwoordelijkheid voor eventuele oneffenheden zoals (witte) vlekjes of vullingen in het gebit welke na het bleekproces tijdelijk witter kunnen zijn.
Schoonheidssalon Elysé hanteert een minimum leeftijd van 18 jaar, een bovengrens is er niet.
Er is nog onvoldoende onderzoek gedaan naar de eventuele schadelijkheid van tanden bleken voor een ongeboren kind. Uit voorzorg heeft Schoonheidssalon Elysé besloten geen zwangere vrouwen te behandelen.
In de praktijk blijkt het materiaal waarvan de witte vullingen zijn vervaardigd (composiet) redelijk mee te bleken. Mocht na een tanden bleek behandeling toch kleurverschil ontstaan, dan kan je tandarts dit eventueel verhelpen door composiet te gebruiken in de nieuwe tandkleur. Kronen zijn vaak al wat witter dan de tanden en verkleuren bovendien minder snel. Het is daarom meestal geen probleem om een behandeling uit te voeren. Tijdens hete intake gesprek, welke voor de behandeling plaatsvindt, wordt dit besproken.
Het eindresultaat van de behandeling hangt af van de conditie van je gebit en de oorspronkelijk kleur van je natuurlijke tanden, wat genetisch is bepaald. Hoeveel witter je tanden precies zullen worden is bij iedereen verschillend en dus moeilijk te voorspellen. Uit klinisch onderzoek is gebleken dat je tanden tot maximaal 12 tinten witter kunnen worden. Een "prodent smile" is simpelweg niet haalbaar tenzij je oorspronkelijke kleur al heel wit is. Wat wij in de media zien is veelal schijn. De televisiebeelden worden overbelicht om de tanden witter te doen lijken, beelden kunnen worden bewerkt en veel sterren hebben facings laten aanbrengen, welke moeilijk te onderscheiden zijn van natuurlijke tanden.
Voordat de behandeling van start gaat bepalen we samen, aan de hand van een tandheelkundige kleurenschaal, welke kleur je tanden hebben. Na de behandeling herhalen we dit proces en toetsen we het resultaat.
Hoelang je tanden witter blijven na de behandeling is per persoon verschillend en afhankelijk van je levensstijl (eten, drinken, tabak).
Wanneer je gebit weer is verkleurd kun je de behandeling herhalen.
Na afloop van de behandeling ontvang je instructies m.b.t. de nazorg adviezen. Vermijd zoveel mogelijk verkleurende consumptiemiddelen, zoals tabak, koffie, thee of rode wijn.
Gaatjes dienen eerst te worden behandeld door een tandarts. De behandeling zou anders pijnlijk kunnen zijn en schade aan de tandzenuw kunnen aanbrengen.
Ja de bleekgel is veilig. Bij de keuze van de bleekmethode stonden veiligheid en gebruiksvriendelijkheid voorop. Schoonheidssalon Elysé gebruikt uitsluitend producten zonder peroxide. Door gebruik van een ledlamp, wordt het bleekproces versneld, waardoor je glazuur minder lang blootstaat aan contact met de bleekgel. Enzymen in je speeksel zorgen ervoor dat je glazuur zich binnen 72 uur herstelt. De bleekgel is PH neutraal en 100% natuurlijk.
Nee, de lamp die gebruikt wordt tijdens de behandeling straalt licht met een onschadelijke golflengte uit.