Wimperlifting

Wat is een wimperlifting eigenlijk?

Een wimperlift is een behandeling van de natuurlijke wimpers. Dit is een techniek die de eigen wimpers langer doet lijken zonder gebruik te maken van wimperextensions. De wimpers worden vanaf de haarwortel gelift door gebruik te maken van oog pads. Met een wimperlift lijkt het of de natuurlijke wimpers langer zijn, waardoor de ogen meer “spreken”.

Hoe ziet een behandeling er uit?
Eerst worden je ogen gereinigd en je wimpers ontvet.
Daarna gaan we je onderste wimpers afplakken met speciale tape, dit om te voorkomen dat je onderste wimpers mee gekruld worden met de boven wimpers. Daarna gaan we de juiste maat oog pads uitzoeken.

Op de oog pads wordt een dun laagje huid en haarlijm aangebracht. Vervolgens worden de oog pads op je bovenste ooglid geplaatst, zo dicht mogelijk tegen de haarwortel aan. Daarna worden de wimpers met dezelfde lijm op de oog pads “geplakt”. De wimpers worden vervolgens met lifting vloeistof bedekt en dit blijft ongeveer 7 tot 10 minuten zitten (de tijd is afhankelijk van de haardikte).

De oog pads met de lifting vloeistof worden na ongeveer 7 tot 10 minuten afgehaald, de wimpers worden schoongemaakt en vervolgens wordt de setting vloeistof op dezelfde manier op de wimpers aangebracht. De setting vloeistof blijft ongeveer 3,5 tot 5 minuten zitten.

Na 3,5 tot 5 minuten wordt ook deze vloeistof verwijderd. De wimpers worden opnieuw gereinigd. Daarna wordt er een verzorgende vloeistof aangebracht. Als deze verwijderd is en de wimpers droog zijn mag je de ogen openen en het eindresultaat bewonderen! Klik hier voor de prijslijst.

Waar moet je op letten als je een wimperlift hebt?

  • Vermijd de eerste twee uur, na de behandeling, oogmake-up
  • Voorkom de eerste twee uur, na de behandeling, dat de wimpers nat worden
  • Vermijd de eerste 24 uur, na de behandeling, direct contact met water, sauna’s, stoombaden en overmatig transpireren tijdens sporten
  • Breng de eerste 24 uur, na de behandeling, geen kunstwimpers aan
  • Krul je wimpers niet extra bij met een wimperkrultang, dan kunnen ze breken
  • Zit niet te veel aan je ogen en dep ze droog na het wassen/reinigen
  • Voor het behouden van het liftende resultaat, iedere 4 tot 6 weken de behandeling herhalen.